Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Őrlemény mennyiség beállítása

Feladva 2010. július 2. péntek Szerző: - Blog, kávégép beállítás | Szóljon hozzá!

Az őrlemény mennyiség megfelelő beállítása kvázi ugyanannyira fontos, mint az őrlési finomság, de ezt némileg egyszerűbb belőni.

Egy kávé lefőzéséhez általában a 7.5g -os kávé mennyiséget szokták meghatározni, de természetesen pár grammal pluszban, mínuszban ettől el lehet térni.

A legtöbb automata kávéfőző modellnél a kávétartályban lehet megtalálni az állításra szolgáló tárcsát, de modell és gyártmánya válogatja, néha a szerviz ajtó mögött található egy kallantyú, de vannak olyan automata kávégépek, amelyeknél elektronikusan az előlapról szabályozható az őrlemény mennyiség (pl. Siemens Surpresso modellek).
Jellemzően a “+” és “-” megjelölésű tárcsák szolgálnak az őrlemény mennyiség beállítására, a számozottakkal pedig az őrlési finomság állítható.

A kávéőrlemény mennyisége – az őrlési finomságtól eltérően – akár kávé adagonként is változtatható, ízlés szerint. Ezzel együtt elmondható, hogy érdemes elkerülni a szélsőséges beállításokat. Például  legapróbb (vagy éppen legnagyobbra) őrölt kávé – legnagyobb őrlemény mennyiség).

A Saeco Caffé Buono -s példánál maradva a képen látható kisebb tárcsán állítható az őrlemény mennyiség. A középső vonás a tartályban található jelölőhöz a középállás, értelem szerűen a tárcsa forgatásával lehet eltérni ettől + vagy – irányba.

,

12188 megtekintés, 1 a mai napon

  Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.